Kokoelmat

Hotelli- ja ravintolamuseo tallentaa ammatillista suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä majoittumisen ja ruokailun vaiheita Suomessa. Kokoelmat muodostuvat esineistä, valokuvista, arkistosta sekä käsikirjastosta. Aineistoa on 1700-luvulta nykypäivään asti.

Tutustu Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmiin tarkemmin Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmapolitiikassa (PDF).

Hotelli- ja ravintolamuseo säilyttää ja hoitaa myös Alkon kokoelmaa, jossa on Alkon myymälöiden historiaan liittyviä esineitä, valokuvia ja arkistoaineistoa (PDF).

Kokoelmiin voi tutustua museon tietopalvelussa tutkijoiden avustuksella. Ota yhteyttä: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi tai 044 747 4099 / 044 7474108.