Taustaa

Hotelli- ja ravintolamuseon omistaa Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet. Säätiö on vastannut museon toiminnasta 1.1.1994 alkaen.

Museo perustettiin Hotelli- ja ravintolaopistosäätiön aloitteesta tallentamaan, tutkimaan ja julkistamaan majoitus- ja ravitsemisalan ja suomalaisen ruokaperinteen historiaa ja nykypäivää. Museon toiminta alkoi tammikuussa 1971 nykyisen Haaga Instituutti-säätiön suojissa. Hotelli- ja ravintolamuseo ja Alkon myymälämuseo (perustettu 1982) yhdistettiin 1.2.1999.

Meistä sanottua

  • Hieno näyttely, jossa ihailtavan paljon interaktiivisuutta ja visuaalisia iloja!
  • Herkullinen kokemus, tuli kova tarve päästä päiväkahville viihtyisään ympäristöön. Mielenkiintoinen!
  • This is a fascinating museum full of interesting artefacts. I would recommend it to other visitors from the UK. It needs a working café though!
  • Hyvä ja nostalgisoiva. Mielenkiintoista nähdä eri vuosikymmenien ns. tapoja toimia.
  • Opas oli asiantunteva ja luonteva ja sai mukaan huumoria. Oli oikein onnistunut vierailu!
  • Oppaalla selkeä ulosanti ja hän oli erittäin vuorovaikutteinen ryhmän kanssa.
  • Ystävällinen!
  • Siisti, antoisa.
  • Kiinnostusta ja ajatuksia herättävä.
  • Mielenkiintoista, jopa nuoret opiskelijat ovat kiinnostuneita!
  • Esitelmä tiedoiltaan hyvä ja kattava, esitelmän pitäjä tunsi hyvin historiaa yms.

Palveluksessanne! -näyttelyn kummin keittiömestari Jyrki Sukulan videotervehdys näyttelyn avajaisiin 2012 (YouTube)

Katsaus menneisiin vuosiin

Toimintakertomus 2016: video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2015 (pdf) ja video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2014 (pdf) ja video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2013 (pdf)