Helsinki-päivä

Helsingin ravintolahistoriaa Helsinki-päivänä

Tiedätkö, mitkä ovat Helsingin vanhimmat edelleen toiminnassa olevat ravintolat? Tai miltä näytti Helsingin Olympialaisten alla avattu Hotelli Vaakunan loistohuone? Tai missä avattiin Suomen ensimmäinen kiinalainen ravintola ja mitä oli avajaislistalla tarjolla?

Hotelli- ja ravintolamuseoon on Helsingin syntymäpäivän kunniaksi vapaa pääsy maanantaina 12.6. klo 11-18.

Meillä on myös Helsinki-teemainen pop-up-ravintola, jossa on tarjolla helsinkiläisistä raaka-aineita koottu menu. Ruokalista on saanut innoituksensa Modernia maakuntaruokaa -kirjasta, johon voit myös tutustua museossa!

Nokkos-minttukeitto 4€
Valkosipulisilakkaa ja kuusenkerkkämajoneesia piimälimpulla 4€
Helsinki-juustoja & saaristolaisleipää 5€
Lakritsinjuurivanukas ja raparperikiisseli 4€

Lisäksi Helsinki-päivän yleisöopastuksilla tutustutaan helsinkiläisiin ravintoloihin ja hotelleihin klo 12 ja 15. Opastuksen kesto noin 30 min. Opastukselle mahtuu 20 osallistujaa. Jos haluat varmistaa paikkasi opastuksella, nouda ilmaislippu Virka-infosta (kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13) ma 5.6. klo 9.00 jälkeen.

 

***

Tapahtuma on osa Helsinki-päivän ohjelmaa. Koko ohjelma https//www.helsinkipaiva.fi/