”Syödään yhdessä” -hanke

ELO-säätiön vetämä ruokatoimijoiden laaja yhteinen ”Syödään yhdessä ”-hanke on valittu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan ja hanke saa Suomi100-tunnuksen käyttöönsä.

Ruoka-ala on yhdessä valinnut teeman ja tavoitteet juhlavuodelle. Mukaan on jo nyt lupautunut yli 30 toimijan joukko, jossa mukana on myös Hotelli- ja ravintolamuseo. Syksyn aikana joukko kasvaa.  Näin saadaan monista puroista syntyvä ilmiö, jonka vaikutukset jäävät elämään juhlavuoden jälkeenkin.

MTK ja ELO-säätiö lähtivät tämän vuoden alussa kutsumaan  ruoka-alan toimijoita syömään yhdessä ja pohtimaan,  miltä 100-vuotias Suomi maistuu. Joukkoon liittyi Maa- ja metsätalousministeriö, Martat ja Fazer ja pian oli koossa kasvava joukko yhteisöjä ja yrityksiä,  jotka haluavat tehdä työtä, jotta vuonna 2017 koko Suomi syö yhdessä, koko vuoden, jokaisella paikkakunnalla. Näin herätetään henkiin jakamisen kulttuuri ja luodaan uusia tapoja ja yhteistyömalleja.

Lisätietoja https//www.elo-saatio.fi/syodaan-yhdessa-suomi-100-hankkeeksi