Haemme amanuenssia ja museolehtoria

Haemme  joukkoomme amanuenssia ja museolehtoria kahden pitkäaikaisen työntekijämme siirtyessä uusien haasteiden pariin toisaalle. Molemmat työsuhteet ovat vakituisia.

Meillä pääset vaikuttamaan omiin työtehtäviisi ja kehittämään ammattitaitoasi. Osittainen etätyömahdollisuus helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Tarjoamme myös liikunta- ja työmatkaedun sekä kattavan työterveyshuollon.


AMANUENSSI KOKOELMA- JA TIETOPALVELUTIIMIIN

Amanuenssina työtehtäviisi kuuluvat kokoelmatyön monipuoliset tehtävät ja niiden kehittäminen, tietopalvelu sekä asiantuntijapalveluiden kehittäminen. Kokoelmatyössä osallistut lisäksi nykydokumentointiin ja Tako-yhteistyöhön. Lisäksi yhdessä muun henkilökunnan kanssa osallistut näyttelyprojekteihin, tapahtumatyöhön ja viestintään sekä työskentelet osana laajoja yhteistyöverkostojamme. Tällä hetkellä työssäsi korostuvat Collecte-kokoelmahallintajärjestelmän käyttöönotto sekä vuonna 2024 avautuvan näyttelyn käsikirjoittaminen. Työsi sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä esimerkiksi museon tapahtumissa.

Edellytämme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, museoalan työkokemusta, hyviä tietoteknisiä valmiuksia sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Arvostamme museologian opintoja sekä kokemusta amanuenssin työtehtävistä ja palveluiden tuotteistamisesta. Työssäsi tarvitset kykyä mukautua vaihteleviin työtehtäviin ja itsenäistä sekä yhteistyökykyistä työotetta. Monipuolinen kielitaito, esiintymiskokemus ja -rohkeus sekä ruoka- ja juomakulttuurin tuntemus katsotaan eduksi. Tehtäväkenttäsi on monipuolinen, mutta sinun ei tarvitse osata kaikkea heti. Tärkeintä on halukkuus oppia uutta, kehittää omaa osaamistasi ja tarttua rohkeasti erilaisiin työtehtäviin. Tukenasi on museon muu henkilökunta sekä erityisesti työparinasi toimiva toinen amanuenssimme.

Työ alkaa: 2.1.2023 tai mahdollisimman pian sopimuksen mukaan

Työn kesto: toistaiseksi

Koeaika: 6 kk

Työaika: 36,25 t / viikko

Palkkaus: peruspalkka ilman kokemuslisiä 2437,07 € (Yksityisten museoiden TES), minkä lisäksi voidaan maksaa 5–10 % henkilökohtaista kokemuslisää

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapeliaukio 3, G-porras, 00180 Helsinki. Ajoittaista työskentelyä kokoelmatiloissa osoitteessa Turvalaaksontie 1, 01740 Vantaa. Osittainen etätyömahdollisuus kotimaassa.

Viimeinen hakupäivä: 11.12.2022. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään viikoilla 50 ja 51 Kaapelitehtaalla.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi  otsikolla ’Hakemus Hotelli- ja ravintolamuseon amanuenssiksi’.

Lisätietoja: museonjohtaja Anni Pelkonen (p. 044 7474107) 28.11. klo 13–14 sekä 2.12. klo 9–10.


MUSEOLEHTORI YLEISÖTYÖN TIIMIIN

Museolehtorina vastaat Hotelli- ja ravintolamuseon yleisötyöstä, pedagogisesta toiminnasta ja ryhmäpalveluista. Työtehtäviisi kuuluvat työpajojen, opastusten ja muiden pedagogisten palveluiden ja projektien suunnittelu, kehittäminen ja toteutus sekä ryhmävarausten hallinnointi. Ohjaat oppaita ja työpajaohjaajia heidän työssään, tarvittaessa opastat myös itse. Lisäksi yhdessä muun henkilökunnan kanssa osallistut näyttelyprojekteihin, tapahtumatyöhön sekä viestintään ja ohjaat eri alojen harjoittelijoita. Olet mukana ruokaperinteistä kertovan, vuonna 2024 avautuvan näyttelyn sisällöntuotannossa, osallistut Museoboksi- ja Selkoa museoista -hankkeiden ohjaamiseen ja vastaat Kulttuurin kummilapset -toiminnastamme. Työskentelet osana laajoja yhteistyöverkostojamme ja teet yhteistyötä kahden muun Kaapelimuseon yleisötyöhenkilöstön kanssa. Työsi sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä esimerkiksi museon tapahtumissa.

Edellytämme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja pedagogista koulutusta tai työkokemusta sekä hyviä tietoteknisiä valmiuksia. Opinnot museoaineissa tai työkokemus museoalalta sekä kokemus digitaalisista palveluista ovat avuksi tehtävän hoidossa. Työssäsi tarvitset kykyä mukautua vaihteleviin työtehtäviin ja itsenäistä sekä yhteistyökykyistä työotetta. Monipuolinen kielitaito, esiintymiskokemus ja -rohkeus, hygienia- ja anniskelupassit sekä ruoka- ja juomakulttuurin tuntemus katsotaan eduksi. Tehtäväkenttäsi on monipuolinen, mutta sinun ei tarvitse osata kaikkea heti. Tärkeintä on halukkuus oppia uutta, kehittää omaa osaamistasi ja tarttua rohkeasti erilaisiin työtehtäviin. Tukenasi on museon muu henkilökunta.

Työ alkaa: 2.1.2023 tai mahdollisimman pian sopimuksen mukaan

Työn kesto: toistaiseksi

Koeaika: 6 kk

Työaika: 36,25 t / viikko

Palkkaus: peruspalkka ilman kokemuslisiä 2437,07 € (Yksityisten museoiden TES), minkä lisäksi voidaan maksaa 5–10 % henkilökohtaista kokemuslisää

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapeliaukio 3, G-porras, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus kotimaassa.

Viimeinen hakupäivä: 11.12.2022. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään viikoilla 50 ja 51 Kaapelitehtaalla.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

otsikolla ’Hakemus Hotelli- ja ravintolamuseon museolehtoriksi’.

Lisätietoja: museonjohtaja Anni Pelkonen (p. 044 7474107) 28.11. klo 13–14 sekä 2.12. klo 9–10.