Museokauppa

Hotelli- ja ravintolamuseon museokaupan tuotteita on myynnissä Kaapelimuseoiden yhteisessä ala-aulassa (Kaapelitehtaan G-porras, sisääntulokerros). Erikoistuotevalikoimamme liittyy aihepiiriltään ruokaan ja kulloiseenkin esillä olevaan teemanäyttelyyn. Valikoimastamme löydät mm. saippuoita, keittiötarvikkeita, postikortteja, kirjallisuutta, magneetteja niin itselle kuin lahjaksi. Koruissa suosimme käsityönä tehtyjä ja kotimaisia tuotteita.

Museokortti:
Meiltä voi ostaa myös Museokortin itselle tai lahjaksi. Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, jolla pääsee 250 museoon eri puolilla Suomea. Museokortti on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä ja vuoden aikana museoissa voi vierailla useita kertoja. Lue lisää Museokortista!

Esimerkkejä myynnissä olevista tuotteista (hintoihin sisältyy alv 24 %)

Elvarin ihanat korvakorut

Elvari-korvakoruja on saatavilla eri kokoisina ja monessa mallissa. Valitse salmiakki-napit tai roikkuvat donitsit, isot vaahto-karkit tai pienet suklaalevyt – tai vaikka kaikki. Hinnat 15-18 €.

Postikortit ilahduttavat aina! Lähetä vaikka postitettava tiskiliina tai herkullinen omenapiirakkaresepti. Hinnat 1-7,5 €

 

Esimerkkejä myynnissä olevista julkaisuista (hintoihin sisältyy alv 10 %):
nautinnon nälkä_kansi pieni

Nautinnon nälkä (2017), 12 €

Nautinnon nälkä -antologia tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat muun muassa Virpi Hämeen-Anttila, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Sinisalo ja Hannu Väisänen. Teoksen ovat toimittaneet Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi. Lue lisää

Viini, laulu ja taustajoukot (2016), 19,90 €

Viini, laulu ja taustajoukot kertoo ravintoloissa, kahviloissa, baareissa, työpaikkaruokaloissa ja majoitusliikkeissä työskentelevien ihmisten työstä 1930-luvulta 1990-luvulle. Teoksen on kirjoittanut Maritta Pohls.

Kasari_julkaisunkansi_pieniKasari! –Suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku –näyttelyjulkaisu (2014), 10 €

Suomalaisen ruokakulttuurin 1980-lukua voidaan luonnehtia vastakohtaisuuksien vuosikymmeneksi. Muutos aiempaan näkyi esimerkiksi vastakohtapareissa ketjuravintolat ja gourmet, eksotismi ja suomalainen perinneruoka sekä arkiruoka vs. viikonloppuateriat. Saman nimiseen näyttelyyn liittyvä julkaisu esittelee lisäksi 80-luvun tunnettujen henkilöiden muistoja vuosikymmenestä sekä kertoo myös miten järjestät aidot kasarijuhlat. Nidottu, 53 sivua.

Oluesta se alkoi – Kantaravintoloiden historiikki (2014), 15 €

Julkaisu kertoo Alkon tytäryhtiön kolmikymmenvuotisen tarinan ja tallentaa sen mukana merkittäviä murrosvaiheita niin suomalaisen yhteiskunnan, majoitus- ja ravitsemisalan kuin alkoholipolitiikankin kehityksessä. Kirjoittaja: Anna-Liisa Lilius. Nidottu.

Pjulkaisu_pienikuvaalveluksessanne! Hotelli- ja ravintolamuseo –näyttelyjulkaisu (2012), 6 €

Julkaisu sisältää artikkeleita majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan historiasta. Julkaisu on kaksikielinen (suomi/englanti). Nidottu.

Pitkäripaisen vaiheita, Alkon myymälämuseo (1994, uusintapainos 2016), 4,0 €

 

Verkkokauppa

Valikoima museon julkaisuja ja tuotteita on myynnissä Hotelli- ja ravintolamuseon Holvi-verkkokaupassa (toimitus postitse). Julkaisuja ja tuotteita voi tilata myös suoraan museolta. Jätä tilauspyyntö sähköpostitse hrm(at)hotellijaravintolamuseo.fi