Juhlarahasto

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo täytti 50 vuotta vuonna 2021. Museo vietti juhlavuottaan työn merkeissä kehittäen toimintaansa kohti ainutlaatuisen elämyksellistä ja moniäänistä ruoka- ja juomakulttuurin foorumia. Museo uudisti konseptiaan, näyttelyitään ja palveluitaan, jotta sen toiminta on jatkossa entistä vaikuttavampaa. Uudistettu museo avattiin yleisölle juhlavuoden huipennuksena loppuvuonna 2021. Juhlavuoden kunniaksi museota ylläpitävä Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö perusti myös 50-vuotisjuhlarahaston, johon kerättävien varojen avulla tuetaan museon toimintaa.

Museo kutsuu kaikki mukaan viettämään juhlavuotta yhdessä ja tukemaan museon toimintaa säätiön juhlarahaston avulla. Rahastoon voivat lahjoittaa niin yksityishenkilöt, yhteisöt kuin yrityksetkin. Kaikenkokoiset lahjoitukset ovat tervetulleita.

Verohallinto on nimennyt Hotelli- ja ravintolamuseosäätiön vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi. Lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen vuosina 2021–2025. Lisätietoa vähennyskelpoisesta lahjoituksesta Verohallinnon sivuilta.

Lahjoittajien nimet julkaistaan museon kotisivuilla heidän niin halutessaan ja lisäksi lahjoittajat saavat  kunniakirjan lahjoituksesta.

Lahjoitustilimme Danske Bank FI22 8000 1710 2637 25

Halutessasi nimesi julki ja kunniakirjan lahjoituksesta lisää maksun viestikenttään nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Huom! Muuta @-merkki muotoon (at)

Lahjoituksen voi tehdä myös Holvi-verkkokaupassamme.

Lisätietoja:
Anni Pelkonen, museonjohtaja
anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 44 7474107

Rahankeräyslupa

Hotelli- ja ravintolamuseosäätiöllä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa, numero RA/2020/1033, myönnetty 28.8.2020. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.10.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Varojen käyttö: Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö tallentaa varat 50-vuotisjuhlarahastoon, jonka varoja käytetään museon suurien investointien rahoittamiseen – kuten näyttelyuudistus, kokoelmien säilytystilojen uudelleenjärjestelyt, kokoelmahallintajärjestelmän hankinta – sekä tasapainottamaan museon normaalitoiminnan ulkopuolelta tulevien toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten kustannusvaikutuksia museon talouteen.

JUHLARAHASTON SÄÄNNÖT (pdf-tiedosto)

Kiitämme saamastamme tuesta:

Alko Oy Osuuskauppa Peeässä
CC-kilta ry Osuuskauppa Suur-Savo
Chaine des Rotisseurs Finlande Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag
Dr. Oetker Suomi Pirkanmaan osuuskauppa
E. Ahlström Oy Pohjois-Karjalan osuuskauppa
Ekberg 1852 Satakunnan osuuskauppa
Etelä-Karjalan osuukauppa Sjöholm, Peter
Haaga Instituutti -säätiö SOK Mara-ketjuohjaus
HOK-Elanto Liiketoiminta Oy Suomen baarimestareiden ja kannattajien kerho F.B.S.K. ry
Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhlavieraat Suomen osuuskauppojen keskuskunta
Kymen seudun osuuskauppa Suomen Sommelierit ry
Nuoritalo, Tomi Suur-seudun osuuskauppa
Osuuskauppa Arina Turun osuuskauppa
Osuuskauppa Hämeenmaa Unilever Food Solutions
Osuuskauppa Keskimaa Vatanen, Mirja
Osuuskauppa Keula  
Osuuskauppa KPO  
Osuuskauppa Maakunta