Museosta

Hotelli- ja ravintolamuseo on majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalan sekä suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo, jota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Vuonna 1971 perustettu museo on viiden vuosikymmenen aikana kasvanut hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoille suunnatusta pienestä erikoismuseosta ruoka- ja juomakulttuurin yleismuseoksi, joka palvelee laajasti monipuolisia yleisöjä ja erilaisia tarpeita.

Hotelli- ja ravintolamuseon tavoitteena on tehdä näkyväksi ruoka- ja juomakulttuurin ja siihen liittyvän palvelukulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä. Ruoka- ja juomakulttuuri ei ole vain hienoja ravintoloita tai sometrendejä. Se on läsnä kaikkialla missä tuotetaan, hankitaan, valmistetaan ja kulutetaan ruokaa, juomaa ja niihin liittyviä palveluita. Teemana ruoka- ja juomakulttuuri koskettaa meitä kaikkia päivittäin.

Hotelli- ja ravintolamuseo on paikka, jossa makuasioista on suotavaa keskustella!

Tervetuloa herkuttelemaan historialla!