Kokoelmayhteistyö

Hotelli- ja ravintolamuseo tekee kokoelmiin liittyvää yhteistyötä muiden museoiden sekä arkistojen ja kirjastojen kanssa.

Kulttuurihistoriallisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyön (TAKO) tavoitteena on kokoelmien päällekkäisyyksien karsiminen ja tallentamiseen liittyvän työnjaon selventäminen. TAKO:ssa Hotelli- ja ravintolamuseon valtakunnallisiksi tallennusvastuualueeksi on määritelty seuraavat:

Aihealue 2: Yksilö, yhteisö ja julkinen elämä
• Organisaatiot > Majoitus- ja ravitsemisalan organisaatiot
• Yhdistystoiminta > Ammattiyhdistysliike > Majoitus- ja ravitsemisalan ammattiyhdis-tystoiminta

Aihealue 3: Arki
• Asuminen ja eläminen > Arjen ravintolaruokailu

Aihealue 4: Tuotanto, palvelut ja työelämä
• Ammattiryhmät > Majoitus- ja ravitsemisalan ammatit, Alkon myyjät
• Kauppa > Alkon myymälät
• Palveluyritykset > Alkoholimyymälät
• Palveluyritykset > Majoitus- ja ravitsemusliikkeet
• Työelämä > Majoitus- ja ravitsemisliikkeiden sekä alkoholimyymälöiden työarki

Aihealue 5: Viestintä, liikenne ja matkailu
• Majoitus-, matkailu- ja ravitsemistoiminta > Alkoholin anniskelu
• Majoitus-, matkailu- ja ravitsemistoiminta > Majoittuminen ja ammatillinen ruoka- ja juomakulttuuri yritysten, työntekijöiden ja asiakkaiden näkökulmista

Aihealue 6: Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja urheilu
• Koulutus > Majoitus- ja ravitsemisalan ammatillinen koulutus

Aihealue 7: Trendit, vaikuttajat ja käännekohdat
• Käännekohdat > Alkoholipolitiikan ja lainsäädännön muutokset
• Trendit > Ruoka- ja juomakulttuurin trendit

Lisää tietoa TAKO-toiminnasta: tako.nba.fi

Hotelli- ja ravintolamuseo toimii TAKO:n Tuotanto, palvelut ja työelämä-poolin (pooli 4) palvelut-työryhmän puheenjohtajana. Työryhmässä on tarkasteltu palvelujen tallentamista TAKO:n piirissä. Tutustu palvelujen tallennuskaavioon.