Taustaa

Hotelli- ja ravintolamuseon omistaa Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Säätiö on vastannut museon toiminnasta 1.1.1994 alkaen. Säätiön tarkoituksena on tehdä tunnetuksi majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalaa sekä ruoka- ja juomakulttuuria ja välittää tietoa niiden kehittymisestä ja muuttumisesta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseota.

Hotelli- ja ravintolamuseosäätiössä ovat edustettuina Haaga Instituutti -säätiö, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Alko Oy, Hotelli- ja ravintolamuseon kannatusyhdistys ry sekä Suomen museoliitto. Museon toimintaa tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Helsingin kaupunki. Museo toimii Helsingin Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla, jota hallinnoi Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

Museo perustettiin Hotelli- ja ravintolaopistosäätiön aloitteesta ja toiminta alkoi tammikuussa 1971 nykyisen Haaga Instituutti -säätiön suojissa. Kaapelitehtaalla museo on toiminut vuodesta 1993. Hotelli- ja ravintolamuseo ja Alkon myymälämuseo (perustettu 1982) yhdistettiin 1.2.1999.

Katsaus menneisiin vuosiin

Toimintakertomus 2018: video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2017: video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2016: video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2015: video toimintavuodesta (YouTube)

Toimintakertomus 2014: video toimintavuodesta (YouTube)