Satokautta kuvaten

Satokautta kuvaten on Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Valokuvataiteen museon hanke, jonka tarkoituksena on tutustuttaa turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia suomalaiseen ruokakulttuuriin tukien kotoutumista ja kielenoppimista. Tarkoituksena on toteuttaa kolme retkeä luontoon ja asiantuntijoiden opastuksella tutustutaan luonnonantimiin niiden kasvuympäristössä. Retkillä valokuvataan luonnonantimia kuvataidepedagogin ohjauksella ja valokuvista kootaan yhteinen satokauden seinäkalenteri vuodelle 2019.  Retkien ohjauksesta vastaa ruokakasvattajan ja kuvataidepedagogin lisäksi aina aiheen asiantuntija.

Satokautta kuvaten on osa Helinä Rautavaaran museon koordinoimaa Turvapaikkana museo -hanketta, joka sai jatkorahoitusta vuosille 2017–2018. Neljäntoista museon yhteiseen hankkeeseen sisältyy näyttelyitä, opastuksia, liikunta- taide- ja kädentaitopajoja, juhlia ja muita tapahtumia eri puolilla Suomea.

 

Mikä: Kolme retkeä luontoon tutustuen suomalaiseen ruokakulttuuriin ja näin tukien kotoutumista.
Milloin: Ti 22.5. tutustutaan villiyrtteihin Lapinlahden alueella ja syksyllä metsän antimiin sekä vihanneksiin ja juureksiin.
Osallistujat: Retkille mahtuu 20 osallistuja ensisijaisesti retkille otetaan maahanmuuttajia sekä turvapaikanhakijoita
Projektin lopputyö: Retkellä kuvatuista valokuvista toteutetaan yhteinen satokauden seinäkalenteri vuodelle 2019.
Yhteistyökumppanit: Hotelli- ja ravintolamuseo & Valokuvataiteen museo. Uudenmaan Martat. Satokautta kuvaten on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke.

Lisätiedot: Hankekoordinaattori Roosa Saastamoinen, roosa.saastamoinen(at)hotellijaravintolamuseo.fi

#satokauttakuvaten #turvapaikkanamuseo