Suomi syö ja juo -hanke

Suomi syö ja juo on suomalaisten museoiden nykydokumentointihanke, jonka punaisena lankana toimii suomalainen juoma- ja ruokakulttuuri – se, mitä suomi syö ja juo!

Keväällä 2013 käynnistynyt hanke tallensi ruokaan liittyviä nykypäivän ilmiöitä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti.  Hankkeessa innostettiin suomalaisia mukaan museoiden tallennustyöhön Suomi syö ja juo -verkkosivuston kautta. Yksi hankkeen tavoitteista oli testata sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia museoiden kokoelmatyölle.

Hotelli- ja ravintolamuseo osallistui hankkeeseen taltioimalla brunsseja. Tallennustyö käynnistyi kesäkuussa 2013, kun yleisöltä pyydettiin ehdotuksia taltioitavista ravintola- tai kahvilabrunsseista. Syksyllä valokuvattiin kolme brunssia: Kahvila Valo Tampereelta sekä Dylan Arabia ja Johan & Nyström Helsingistä.

Keväällä 2014 alkaneessa jatkohankkeessa mukana olevat museot ovat muun muassa avanneet verkossa vapaaseen käyttöön ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä vanhoja ja uusia valokuvia sekä tutkimusmateriaalia. Avattu kuva-aineisto löytyy hankkeen Flickr-sivulta.

Lisätietoa hankkeesta: www.suomisyojajuo.fi

Hankkeen taustalla on suomalaisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyötä koordinoiva yhteistyöverkosto TAKO, jonka 3. poolin teemana on arjen tallennus.