Ruokalukupiiri

Tervetuloa Hotelli- ja ravintolamuseon ruokalukupiiriin!

Lukupiirissä luetaan ruoasta ja sen vierestä ja tapaamisissa pureskellaan yhdessä luettua. Lukupiiritapaamiset ovat kaikille avoimia: niin kirjan lukeneille kuin heille, jotka haluavat tulla vain vaihtamaan ajatuksia aiheesta!

Tapaamiset kestävät noin tunnin ja ne kokoontuvat Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla, Helsingissä. Lukupiiritapaamisiin on ilmainen sisäänpääsy.

Syksyn lukupiirit:

Keskiviikko 4.10. klo 17.00-18.00
Keskiviikko 22.11. klo 17.00-18.00
Syksyn kirjat julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja: laika.nevalainen@hotellijaravintolamuseo.fi

Ilmoittautuminen 4.10. lukupiiriin
Ilmoittautuminen 22.11. lukupiiriin


Ensimmäisessä tapaamisessa Ke 24.5. klo 17.00 keskusteltiin Ritva Kyllin kirjasta Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin (Gaudeamus 2021). Tapaamisen aluksi kuullaan kirjailijan tervehdys lukupiiriläisille.

Kustantaja kertoo kirjasta seuraavaa: “Kanava-tietokirjapalkinto 2021. Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2021. Vuoden historiateos -ehdokas 2021. Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui?”