Ruokalukupiiri
Tervetuloa Hotelli- ja ravintolamuseon ruokalukupiiriin!
Lukupiirissä luetaan ruoasta ja sen vierestä ja tapaamisissa pureskellaan yhdessä luettua. Lukupiiritapaamiset ovat kaikille avoimia: niin kirjan lukeneille kuin heille, jotka haluavat tulla vain vaihtamaan ajatuksia aiheesta!
Tapaamiset kestävät noin tunnin ja ne kokoontuvat Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla, Helsingissä. Lukupiiritapaamisiin on ilmainen sisäänpääsy.
Syksyn lukupiirit:
Keskiviikko 4.10. klo 17.00-18.00
Keskiviikko 22.11. klo 17.00-18.00
Syksyn kirjat julkaistaan myöhemmin.
Lisätietoja: laika.nevalainen@hotellijaravintolamuseo.fi
Ilmoittautuminen 4.10. lukupiiriin
Ilmoittautuminen 22.11. lukupiiriin
Ensimmäisessä tapaamisessa Ke 24.5. klo 17.00 keskusteltiin Ritva Kyllin kirjasta Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin (Gaudeamus 2021). Tapaamisen aluksi kuullaan kirjailijan tervehdys lukupiiriläisille.
Kustantaja kertoo kirjasta seuraavaa: “Kanava-tietokirjapalkinto 2021. Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2021. Vuoden historiateos -ehdokas 2021. Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui?”