Sinun näyttelysi

Näyttelyikkuna

Haluaisitko järjestää oman näyttelyn Hotelli- ja ravintolamuseossa?

Hotelli- ja ravintolamuseon tunnelmallinen näyttelyikkuna sijaitsee näkyvällä paikalla museon näyttelytilojen aulassa. Näyttelyikkuna vuokrataan museon ulkopuolisille tahoille esimerkiksi erilaisten juhlavuosien, yhdistysten ja yritysten esittelyyn tai muihin sopiviin tarkoituksiin.

Näyttelyikkunan vuokra:

 • kaupalliset toimijat, alk. 1000 €/kk
 • ei-kaupalliset toimijat, kysy tarjous

Pyydä tarjous: hrm(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Pop up -näyttelyt

Hotelli- ja ravintolamuseo on näyttelytoiminnan moniosaaja.
Toteutamme myös pop up -näyttelyjä muualle kuin museon tiloihin yhteistyössä asiakasyritystemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa.

     • Kesä ja syksy 2019: valokuvanäyttely Hotelli Marskin historiasta, Hotelli Marski by Scandic
     • Syksy 2018: Hiekkalinnoja ja betonia – miniloma menneessä Bulgariassa, Varnan arkeologinen museo
     • Kesä-heinäkuu 2017: Kappeli 150 vuotta, Ravintola Kappeli
     • Maaliskuu 2015- : Perho 80, Ravintolakoulu Perho
     • Helmi-maaliskuu 2015: Pop up Kasari!, Pasilan kirjasto
     • Maaliskuu 2014- :Pop up Kasari!, Ravintola Palace

Kysy lisää: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Tilattavat kiertonäyttelyt

Rinta rinnan – työvuorossa naiset: 

Hotelli- ja ravintolamuseo tarjoaa majoitus- ja ravitsemisalan historiaa oppilaitoksiin postikulujen hinnalla! Museon koostama Rinta rinnan – työvuorossa naiset -kiertonäyttely esittelee kiinnostavasti alan ammattihistoriaa. Näyttely on tehty yhteistyössä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa. Lue lisää

Oispa kaljaa:

Oispa kaljaa -näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia olueen ja sen merkitykseen suomalaisessa kulttuuriperinnössä ja -historiassa. Näyttely koostuu kolmesta osiosta: 1) oluen ydin, jossa tarkastellaan oluen valmistusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, 2) oluen väki, joka kertoo oluen roolista ihmisten sosiaalisessa elämässä sekä 3) oluen ääni, jossa käsitellään yhteiskuntaa olutta juovien ihmisten säätelijänä ja rakenteiden luojana. Näyttely koostuu teksti- ja valokuvaprinteistä, jotka on toteutettu kankaalle ja solupahville. Näyttelyyn liittyy kolme videota, jotka on kuvattu Teerenpelin panimolla Lahdessa, ne perehdyttävät oluen valmistukseen käytännössä. Näyttelystä on muokattavissa eri kokoisia sisältökokonaisuuksia ja sitä voidaan tarvittaessa täydentää esimerkiksi lainaamalla esineistöä Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.

Palveluksessanne!

Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne!-perusnäyttelyn (2012-2021) pohjalta koostettu kiertonäyttely hotellien, ravintoloiden ja kahviloiden historiasta Suomessa. Muokattavissa eri kokoisia sisältökokonaisuuksia ja tarvittaessa täydennettävissä esimerkiksi lainaamalla esineistöä Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmista.

Taikinan taju

Yhdessä leipominen on pääosassa Taikinan taju -kiertonäyttelyssä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa näyttelyssä seurataan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Aistien merkitystä korostava näyttely nostaa esille suomalaisia suolaisia ja makeita klassikkoleivonnaisia, kuten riisipiirakat ja mokkapalat, mutta kertoo myös maailman makujen vaikutuksesta leivontaan. Taikinan taju on myös verkkonäyttely: http://www.taikinantaju.fi/

Kysy lisää: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi