Tulossa

TULEVIA NÄYTTELYITÄMME:

Nam yök häh – Mistä on ruokaperinteet tehty? / Exhibition focused on food traditions

20.9.2024-24.8.2025

Syksyllä 2024 avautuvassa näyttelyssä käsitellään ruokaperinteiden syntymistä, muuttumista sekä merkityksiä eri ihmisille. Näyttelyssä tuuletetaan ruokaperinteisiin liittyviä myyttejä, haastetaan näkemään kanonisoidut suomalaiset perinneruoat toisin ja tuodaan esille ravintoloiden roolia sekä merkitystä perinteiden vaalimisessa ja uudistamisessa. Inklusiivinen näyttely suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä yleisön kanssa. Näyttelyn tekemisen tukena on Museoviraston innovatiivisten hankkeiden apurahan saanut Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -hanke. Vastaa kyselyyn ruokaperinteistäsi: https://hotellijaravintolamuseo.fi/etusivu/ajankohtaista/ruokaperinteesi-your-food-traditions/

We will open an exhibition about food traditions in September in Helsinki. The exhibition will not only tell about food traditions but also break myths regarding them. The aim is to tell about the diversity of food traditions – how they form, change and about the meanings of food traditions to different people in Finland. At the moment we are gathering answers to our questionnaire and you can send us photographs as well. You can answer our questionnaire here: https://hotellijaravintolamuseo.fi/etusivu/ajankohtaista/ruokaperinteesi-your-food-traditions/

Kuvataiteilija Anu Tuomisen näyttely alkuvuonna 2025

Aikatauluihin voi tulla muutoksia.