Helsinkiläiset panimobaarit yhdellä tasting-kierroksella

Helsinkiläiset panimobaarit voi kokea nyt yhdellä tasting-kierroksella

Suurin osa helsinkiläisistä panimobaareista on todennut, että matkailun edistämisessä yhteistyö kannattaa. Kuusi helsinkiläistä ja yksi espoolainen panimobaari ovat toteuttaneet yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa Helsinki Beer Tour -nimisen tasting-kierroksen, jossa oluen ystävä voi kiertää panimobaareissa maistelemassa paikallisten oluiden parhaimmistoa.

Helsinki on huikea kaupunki turisteille, ja jonkin verran matkailijoita tänne on onnistuttukin jo houkuttelemaan. Mutta kun miettii ruoka- ja juomamatkailijoille suunnattuja tuotteita, niin kyllä me ollaan aika paljon jäljessä esimerkiksi Kööpenhaminasta tai Tukholmasta”, kommentoi hankkeen tuottaja Antti Tuomola Hotelli- ja ravintolamuseosta. ”Olut on meidän paikallistuotannon ehdoton helmi, ja sen maisteluun meillä on hyvät puitteet valmiina. Mikseipä niitä siis tarjoaisi yhtenä pakettina matkailijoille ja turisteille? Ja toki tämä on esimerkiksi mainio lahja myös paikallisille oluen ystäville!”

Konseptin takana on Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitseva Hotelli- ja ravintolamuseo. ”Tämä on museolta uudenlainen tapa tuoda esille ruoka- ja juomakulttuurin historiaa ja tehdä siitä merkityksellistä nykypäivässä” kertoo museonjohtaja Anni Pelkonen.

Helsinki Beer Tour myy sivuillaan tasting-passeja, joita löytyy kahta eri kokoa. Passi tulee asiakkaan sähköpostiin, ja se luetaan baarissa asiakkaan kännykän näytöltä. Passin lisäksi asiakas saa Hotelli- ja ravintolamuseon tuottaman tietopaketin, jossa on kartan ja kulkuohjeiden lisäksi suomalaisen anniskelulainsäädännön humoristinen historiikki, suomalaisen panimoteollisuuden lyhyt historia sekä kuvaukset mukana olevista baareista.

Asiakas voi kiertää haluamissaan baareissa ja maistella itseään kiinnostavia oluita kahden desilitran maisteluannoksina. Passien hinnat ovat 35 ja 49 euroa. Pienempi passi sisältää 8 maisteluannosta, isompi 14.

Helsinki Beer Tourissa ovat mukana Helsingistä Solmu, Perhon Panimo, Teerenpeli Kamppi, Ohrana, Stadin Panimo, Il Birrifico sekä Espoosta Fat Lizard. Lisäksi passilla voi vierailla Hotelli- ja ravintolamuseossa tutustumassa suomalaisen ravintolakulttuurin historiaan.

www.helsinkibeertour.com

 

Lisätietoja:

Anni Pelkonen, museonjohtaja
Hotelli- ja ravintolamuseo
anni.pelkonen@hotellijaravintolamuseo.fi
+358 44 7474 107