Hotelli- ja ravintolamuseo kerää ruoka- ja juomamuistoja

Palauttaako lämpimien voileipien pinnalla sulavan juuston tuoksu sinut muistoissasi 1970-luvun lauantai-iltoihin? Onko sinulla makumuistoja koulun makaronivellistä tai tillilihasta? Siirrytkö kookoksen tuoksusta ensimmäiseen yökerhoiltaan? Muistatko jännityksen, kun ensimmäisen kerran vierailit Alkossa?

Hotelli- ja ravintolamuseo kerää ruokamuistoja näyttelytoimintaa varten. Erityisesti olemme kiinnostuneet 1970-luvulle sijoittuvista ruoka- ja juomamuistoista, mutta myös kaikki muut ruokamuistot ovat tervetulleita.

Ruokaan ja juomaan liittyvät muistot ovat vahvoja ja säilyvät pitkään. Yleensä ruokamuistot ovat positiivisia ja nostalgisia, mutta niihin voi liittyä myös negatiivisia tunteita. Usein tärkeintä muistossa on tilanne, tunnelma, ihmiset sekä paikat, joissa muisto on syntynyt. Muistot ovat henkilökohtaisia, mutta niiden kautta rakentuu myös laajempia kuvia aikakausista ja niiden tavoista, ihmisistä ja yhteiskunnan muutoksista.

Jätä muistosi täällä