Opi museossa -viikolla perehdytään ruoan ja ilmastonmuutoksen yhteyksiin

1.10.-4.10. vietettävän Opi museossa -viikon teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos. Ruoka on yksi keskeisistä ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä. Hotelli- ja ravintolamuseo on kehittänyt oppimateriaalin, jossa oppilaita aktivoidaan pohtimaan omia ruokailutottumuksiaan sekä sitä, millaisia yhteiskunnallisia teemoja ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyy. Tavoitteena on myös muistuttaa, että jokainen voisi osaltaan pienillä teoilla vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjumiseen. Tehtäväpaketin ja museon näyttelyiden avulla teemaa tarkastellaan myös historiallisten silmälasien läpi.

Oppimateriaali sopii parhaiten 5.-6. -luokkalaisille tai 7. lk:n kotitalouteen. Tehtävät johdattavat oppilaat sekä Palveluksessanne -perusnäyttelyn että Taikinan taju -näyttelyn läpi tarjoten kiinnostavan ja aisteja aktivoivan oppimisympäristön.

Tehtäväpaketti löytyy osoitteesta:
https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/ryhmapalvelut/tehtavapaketit/

Koululaisryhmille on vapaa pääsy, mutta varaathan kuitenkin ryhmällesi vierailuajan osoitteessa varaukset@hotellijaravintolamuseo.fi