Vauvojen museomaanantait toukokuussa

Hotelli- ja ravintolamuseo on viiden muun kulttuuritoimijan kanssa vuonna 2022 syntyneiden ja syntyvien helsinkiläislasten kulttuurikummi. Museon kummilapsitoiminta käynnistyy toukokuussa! Yhdessä naapureidemme Teatterimuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa järjestämme toukokuussa yhteensä viisi Vauvojen museomaanantai -tapahtumapäivää kummilapsillemme.

Hotelli- ja ravintolamuseon ohjelmassa on Soiva pata -työpajoja, joihin mahtuu 10 kummilasta ja aikuista kerrallaan. Osallistuminen on maksutonta. Tarkemmat esitysajat löytyvät Kulttuurin kummilapsi -palvelusta, missä myös ilmoittautuminen tapahtuu.

SOIVA PATA

Hotelli- ja ravintolamuseo kutsuu kummilapsensa soivalle päivällisille värikkäiden 1970-luvun ruokakuvien äärelle. Ihanien ruoka-aiheisten laulujen tahdissa lorutellaan, liikutaan ja leikitään vauvan kanssa. Laulut etenevät alkuruoasta, pääruokaan ja jälkiruokaan kahden musiikkipedagogin johdolla.

Ota mukaasi harso tai peitto, jolle voit laittaa vauvan makoilemaan. Työpajan kesto on noin 30 minuuttia.

Vauvamuskari tukee lapsen ja vanhemman keskinäistä vuorovaikutusta. Pienikin vauva jaksaa seurata musiikkia ja nauttii sen rytmiin tehdystä liikkeestä oman vanhemman äänen kuulemisesta. Laulu, rytmittely ja loruttelu tukevat puheen kehitystä. Samalla pikkuiset pääsevät myös ihmettelemään muita vauvoja!

Kesto: noin 30 min

 

**

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina toimivat Teatterimuseon lisäksi Cirko – uuden sirkuksen keskus, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo ja Tanssiteatteri Hurjaruuth. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.