Verkkokoulutus museoiden ja ammattikoulujen yhteistyöhön

Kansainvälisen E-VOKED -hankkeen koulutukset järjestetään vuonna 2021 verkossa. Koulutukset on suunniteltu erityisesti ammatillisen koulutuksen opettajille ja museoiden pedagogiselle henkilöstölle, mutta ne ovat avoimia kaikille teemoista kiinnostuneille.

Ensimmäinen verkkokoulutus järjestetään ti-to 9.-11.3. Koulutuksessa vetovastuu on hankkeen italialaisilla partnereilla Bolognasta ja Parmasta. Koulutuksen kieli on englanti.

Ohjelma 9.-11.3.

ti 9.3.

  • “Trends in Museum Education in Europe”, Margherita Sani – Department of Cultural Heritage, Emilia Romagna Region
  • “Education for schools in the Rijksmuseum and best practices for vocational students”, Anniemek Spronk and Merel Brugman – Rijksmuseum Amsterdam
  • “Food Museums of Parma and the Educational Area. Interactive virtual tour of Tomato Museum”, Roberta Mazzoni – Food Museums of Parma
  • “ Immersive Museum experiences”, Natalia Bedeschi – AECA Fitstic Foundation: Digital Application

ke 10.3.

  • “From food to plain: a museum as a starting point for an Agricultural Institute project”, F. Fontana – Food Museums of Parma
  • “Digital Learning Revolution Through playlists and open badges”, Laimonas Ragauskas – BADGECRAFT
  • “LET’S PLAY VET: enhancing learning through playlists”, Tania Romualdi – CNOS FAP Emilia Romagna Project Presentation
  • Workshops

to 11.3.

  • “Erasmus+ INCLUMAP: cultural heritage promotes VET students inclusion”, Serena Gerboni – Cisita Parma
    Schools participating in the EVOKED project introduce themselves and present the educational sessions developed with Food Museums of Parma
  • “Discovery our land through the lens of Food Museums”, Agricultural Institute Bocchialini
  • “Let me introduce you to my land and my food”, Magnaghi-Solari Institute for Catering, Tourism and Agrarian Studies
  • “Digital tools for our Cultural Heritage”, IT Course of Gadda Vocational Institute
  • “History meets present”, R. Engl – Educational and training area of the the Tourism Museum in Merano
  • “Bites: when nutrition meets SDGs – Application of Europeana Education Community”, Patricia Barciela – Director of Domus Museos Científicos Coruñeses

Tutustua koko ohjelmaan: Bologna-Parma ohjelma (pdf-tiedosto). Huom! Kellonajat Keski-Euroopan aikaa (CET), koulutuspäivät alkavat klo 10 Suomen aikaa.

Ilmoittautuminen

Koulutus on osallistujille maksuton ja osallistua voi valitsemiinsa osioihin. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä paikalliseen partneriin, Suomessa: merja.nummi(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Ennakkoilmoittautumiset ti 2.3. mennessä!