Ruokahistorian päivät

Ruokahistorian päivät 26.–27.10.2023 Hotelli- ja ravintolamuseolla

CFP – Esitelmäehdotuskutsu

Tervetuloa monitieteiseen ruokahistorialliseen tapaamiseen! Arkeologi, folkloristi, kulttuurihistorioitsija, historioitsija tai muu perinnealan osaaja, tule mukaan esittelemään tutkimustasi ja keskustelemaan ruoan tutkimisesta! Tutkimuksesi ei tarvitse olla täysin uusi eikä valmis, kunhan tuot mukanasi omaa osaamistasi alaltasi.

Tapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina 26.–27.10.2023 Hotelli- ja Ravintolamuseossa Helsingissä Kaapelitehtaalla (Kaapeliaukio 3, G-porras). Esiintyjien ja kuulijoiden toivotaan tulevan paikan päälle, mutta ohjelmaa voi seurata myös etänä. Tapahtuman osana järjestetään pe 27.10. iltapäivällä historiallisen ruoanlaiton työpaja.

Toivomme tästä erityisen keskustelevaa ja monitieteistä tilaisuutta! Tilaisuus on osallistujille ilmainen. Tapahtuman pääkieli on suomi, mutta esitelmän voi pitää myös ruotsiksi tai englanniksi.

Lähetä noin yhden kappaleen pituinen esitelmäehdotuksesi otsikoineen (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi) 31.8. mennessä osoitteeseen laika.nevalainen(at)hotellijaravintolamuseo.fi. Mikäli lähetät ehdotuksen tiedostona, nimeä tiedosto ruoka_etunimi_sukunimi. Liitä ehdotukseen koko nimesi, tittelisi ja mahdollinen affiliaatiosi. Ohjelma julkaistaan ja osallistujien ilmoittautuminen alkaa syyskuun lopulla.

Kutsua saa vapaasti levittää!

Järjestäjät: Hotelli- ja ravintolamuseo, tutkija Jenni Lares (Tampereen yliopisto) ja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi (Ruokavirasto)

Lisätietoja: Amanuenssi Laika Nevalainen, laika.nevalainen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, 044 747 4108