Makuasioita -opastus

Makuasioita-näyttelyssä tarjoamme erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä. Niistä kannattaa kuitenkin keskustella!

Muistatko, miltä maistui kesäkeitto kouluruokailussa, ensimmäiset pizzat Rossossa tai herkutteluhetki ystävän kanssa kahvilassa? Lähde oppaamme johdolla eväsretkelle paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan ja muokataan. Samalla herättelemme pohtimaan, mitä ruoka- ja juomakulttuuri merkitsee meistä jokaiselle, ja miten me itse vaikutamme sen muotoutumiseen.

Opastuksen kesto noin 45 minuuttia.

Ryhmän koko on rajattu turvavälien mahdollistamiseksi 15 henkeen. Opastus voidaan toteuttaa myös virtuaalikierroksena. Oppilaitosopastuksiin sisältyy lisäksi vuorovaikutteisia tehtäviä.

Opastuksen hinta 80 € + pääsymaksut.

Elävöitä museokokemusta maistiaisilla

Opastukselle on mahdollista ostaa kierroksen aikana nautittavat cocktailpalat ja/tai alkoholijuomapaketti. Molemmat paketit sisältävät kolme erilaista maistiasta, jotka tukevat opastuksen tarinaa. Cocktailpalat toteuttaa Hima&Sali.

  • Kolmen cocktailpalan hinta on 13,50 €/hlö (sis. ALV). Maistiaiset ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, eivätkä ne sisällä lihaa. Niistä on mahdollista tilata  kalaton versio. Minimitilaus 7 henkilölle.
  • Juomapaketin hinta on 15 €/hlö (sis. ALV). Juomapaketeissa on 18 vuoden ikäraja.

Kierrosta voi juhlistaa myös alku- tai loppukuohuviinillä. Hinta 39 €/pullo.