Yhtä juhlaa - sata vuotta ruokakulttuuria

Satavuotiaassa Suomessa on ruokailtu monella tapaa. 1900-luvun alun juhlaruokailuun kuului voileiväpöydät ja kilpikonnakeitot. Arkiruoka oli hyvin yksinkertaista. Kieltolaki piilotti alkoholin teekuppeihin. Sota-aikana raaka-aineet olivat säännösteltyjä ja ravintolat tarjoilivat luukeittoa, jänishöystöä ja kokeiltiin jopa oravaa. Helsingin Olympialaisten myötä keksittiin uusi juomasekoitus Long Drink ja koko kansan tietoisuuteen tuli Coca-cola. Ravintolaruokailu arkipäiväistyi muun muassa lounassetelien myötä. Enää ei tarvitse olla juhlatilaisuus, jotta ravintolaan voi mennä syömään.

Opastuksella käsitellään suomalaisen ruokakulttuurin muutosta viimeisen sadan vuoden aikana, erityisen tarkastelun kohteena ovat ravintola- ja juhlaruokailut. Esiin nousevat käännekohdat ja tärkeät henkilöt. Opastuksessa kierretään Palveluksessanne!-näyttelyssä.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti
Opastusten kesto: noin 45 min
Ryhmän koko: max 20 henkeä.

Maistiaisilla

Miltä maistuu kieltolain aikaan ravintoloissa tarjoiltu kova tee? Entäpä 2010-luvun Ravintolapäivässä tarjoillut drinkit mehujään muodossa? Yhtä juhlaa -kierroksille on mahdollista ostaa juomapaketit osallistujille. Juomapaketin hinta on 10 e/hlö ja se sisältää viisi erilaista pientä alkoholiannosta. Tastinglipuissa on 18 vuoden ikäraja.

Tastingkierroksia järjestetään säännöllisesti myös yksittäiskävijöille. Lue lisää