Makuasioita -opastus

Makuasioita-näyttelyssä tarjoamme erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä. Niistä kannattaa kuitenkin keskustella!

Muistatko, miltä maistui kesäkeitto kouluruokailussa, ensimmäiset pizzat Rossossa tai herkutteluhetki ystävän kanssa kahvilassa? Lähde oppaamme johdolla eväsretkelle paikkoihin, joissa ruoka- ja juomakulttuuria rakennetaan ja muokataan. Samalla herättelemme pohtimaan, mitä ruoka- ja juomakulttuuri merkitsee meistä jokaiselle, ja miten me itse vaikutamme sen muotoutumiseen.

Opastuksen kesto noin 45 minuuttia. Opastuksen hinta arkisin 85 € / ryhmä + pääsymaksut (6 € / henkilö) ja viikonloppuisin 125 € / ryhmä + pääsymaksut (6 € / henkilö).

Opastus voidaan toteuttaa myös etäopastuksena (Teams-alustalla). Oppilaitosopastuksiin sisältyy lisäksi vuorovaikutteisia tehtäviä.

Elävöitä museokokemusta maistiaisilla

Opastukselle on mahdollista ostaa kierroksen aikana nautittavat cocktailpalat ja/tai juomapaketti. Paketit sisältävät kolme erilaista maistiaista, jotka tukevat opastuksen tarinaa. Cocktailpalat toteuttaa Hima&Sali.

  • Kolme cocktailpalaa, jotka johdattavat sinut nuotiolta kristallikruunujen alle. Maistiaiset ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, eivätkä ne sisällä lihaa. Saatavilla myös kalaton versio. Minimitilaus 7 henkilölle. Hinta 13,50 € /hlö (sis. ALV). Cocktailpalat toteuttaa Hima&Sali.
  • Kolmen juoman juomapaketti, joka tarjoaa etenkin yhdessä cocktailpalojen kanssa monipuolisia makuelämyksiä. Hinta 15 €/hlö (sis. ALV). Ikäraja 18 vuotta. Saatavilla myös alkoholittomana.
  • Kolmen oluen olut-tasting, joka johdattelee oluen maailmaan. Hinta 15 € /hlö (sis. ALV). Ikäraja 18 vuotta. Saatavilla myös alkoholittomana.

Kierrosta voi juhlistaa myös alku- tai loppukuohuviinillä. Hinta 39 €/pullo.

Opastusvaraus

Tällä lomakkeella teet opastusvarauksen ryhmällesi tai ilmoitat omatoimiryhmän tulosta. Ryhmän maksimikoko on 20 henkeä. Kun varaus on kirjattu järjestelmäämme, saat varausvahvistuksen sähköpostiisi. Varaus voidaan perua viimeistään 10 vrk ennen käyntiä. Sen jälkeen perutuista varauksista veloitamme 50% hinnasta. Peruuttamattomista opastuksista perimme täyden hinnan. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostitiedustelut varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi
    (Pyydämme ilmoittamaan ruoka-ainerajoitteet ja juomapaketeissa alkoholittomien määrän viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Minimitilaus 6 henkilöä.)
  • Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.