Oppilaitoksille

Ryhmät voivat tutustua Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyihin omatoimisesti tai tilata museolta opastuksen tai työpajan. Normaalien aukioloaikojen lisäksi oppilaitosryhmien opastuksia voidaan järjestää myös ti-pe klo 9.00–11.00.

Opastukset ja ryhmäkäynnit on varattava mieluiten viikkoa etukäteen. Opastusvaraukset tehdään ensisijaisesti varauslomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi. Varaus voidaan perua viimeistään 10 vrk ennen käyntiä. Sen jälkeen perutuista varauksista veloitamme 50% hinnasta. Peruuttamattomista opastuksista perimme täyden hinnan.

Oppilaille suunnatut opastukset ovat toiminnallisia ja niitä voidaan muokata ryhmän ennakkotoiveiden mukaan. Ryhmille on tarjolla myös näyttelyihin liittyviä työpajoja.

Onnistuneen opintokäynnin aakkoset

Museovierailulla opettaja vastaa ryhmästään ja opastusrauhasta. Ryhmän viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi edellytämme opettajan pysyvän ryhmän mukana koko vierailukäynnin ajan.

Opastuksille on hyvä saapua ajoissa. Reppuja ja päällysvaatteita varten on naulakoita ja lukollisia kaappeja alakerran vastaanottoaulassa. Yleisö-wc:t sijaitsevat sekä aulassa että Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelytilojen yhteydessä.

  • Rakentakaa konteksti, joka auttaa ymmärtämään. Pohjustakaa käyntiä esimerkiksi keskustelemalla, tekemällä ennakkotehtäviä tai vaikkapa katsomalla elokuvaa.
  • Opintokäynnin aikana on oleellista herättää keskustelua ja vuorovaikutusta.
  • Purkakaa opittu käynnin jälkeen sitomalla uudet tiedot aiemmin opittuun ja etsimällä tietoa heränneisiin kysymyksiin. Opittua olisi hyvä päästä myös soveltamaan.
  • Antakaa palautetta museolle, jotta voimme kehittää museopedagogisia palveluitamme.