På svenska

Hotell- och restaurangmuseet är ett specialmuseum för hotell- och restaurangbranschen, turismen och finländsk matkultur. I basutställningen hotell- och restauranghistoria och Alkos butiksinteriör från år 1934. Guidning enligt överenskommelse.

Address: Kabelfabriken
Tallbergsgatan 1 G 60
00180 Helsingfors FinlandIngången i Kabelfabrikens G-trappa.
Tel: 044 747 4110
E-post: hrm@hotellijaravintolamuseo.fi
Utställningarna:  Ti-sön 11-18, ons. 11-20
Stängt: Måndagar
Inträdesavgift: 10 e (vuxna) / 5 e (pensionärer, studerande)
Gratis inträde med Helsingforskortet och Museikortet och för barn under 15 år.
Guidningar: 75 e + 5 e / person
120 e (veckoslut)

Utställningarna:

Smaksak 

8.10.2021 –

Mat- och dryckeskulturen är aldrig konstant, den ändras hela tiden. Den influeras av individer, grupper, samhället och även staten.

Utställningen Smaksak tar dig till platser där mat- och dryckeskulturen skapas och formas.

Var och en av oss har ett eget perspektiv på mat- och dryckeskulturen, dvs. att äta och dricka och allt som hör till det. Man säger att man inte ska disputera om tycke och smak. Det lönar sig ändå att prata om dem!

 

Informationsservice:

Hotell- och restaurangmuseets informationsservice betjänar alla som söker efter information om finska mat- och dryckkultur, hotell- och restauranghistoria eller turismens historia i Finland. Du kan kontakta informationsservicen med e-post.

Öppet: Ti-fre kl. 9-15 efter överenskommelse

Kontaktinformation: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi

 

Karta och trafikförbindelser

Metro: Gräsviken, ca 600 m från metrostationen
Spårvagn: 8, hållplatsen Västrahamnsgatan
Buss: hållplatsen Sundholmen

Tilläggsinformation: Helsingfors stads trafikverk

Parkering: Vid Kabelfabriken finns det avgiftsbelagda parkeringsplatser (2 h). Parkering för en längre tid t.ex. i parkeringshuset vid Gräsvikens affärscentrum.

Invaplatserna: I närheten av ingången till museet.