På svenska

Utställningarna är stängda fram till 7.10.2021 på grund av renovering.

Hotell- och restaurangmuseet är ett specialmuseum för hotell- och restaurangbranschen, turismen och finländsk matkultur. I basutställningen hotell- och restauranghistoria och Alkos butiksinteriör från år 1934. Guidning enligt överenskommelse.

Address: Kabelfabriken
Tallbergsgatan 1 G 60
00180 Helsingfors FinlandIngången i Kabelfabrikens G-trappa.
Tel: 044 747 4110
E-post: hrm@hotellijaravintolamuseo.fi
Utställningarna:  Ti-sön 11-18, ons. 11-20
Stängt: Måndagar och 30.11.2020-7.10.2021
Inträdesavgift: 10 e (vuxna) / 5 e (pensionärer, studerande)
Gratis inträde med Helsingforskortet och Museikortet och för barn under 15 år.
Guidningar: 75 e + 5 e / person
120 e (veckoslut)

Utställningarna:

Till er tjänst!

Tuoksubaari_pieniBasutställning

Den funktionella utställningen riktar sig till alla sinnen, låter dig företa en resa till hotell- och restaurangnäringens historia, bekanta dig med de anställdas vardag, ta rollen som restaurangkund och trivas med sång och dans.

Läs utställningstexterna på svenska.

Guidningar kan bokas varaukset(at)hotellijaravintolamuseo.fi

Åh, öl!
24.1.2020 – 31.5.2022

Receptet för öl är enkelt: färskt vatten, malt spannmål, jäst och humle. Några råvaror ger upphov till en dryck med många betydelser och roller.

Åh, öl! -utställningen erbjuder olika perspektiv på öl och dess betydelse i finskt kulturarv och historia. Utställningen undersöker produktionen av öl och de faktorer som påverkar det, ölens roll i människors sociala liv och samhället som regulator av öldrickning i samhället.

De råvaror och videor som visas i utställningen kommer att vägleda dig genom bryggning av öl. I kartläggningsövningen kan du testa din kunskap om växande miljöer av humle och din ölkunskap i pubquiz. Fotografier, föremål och annonser från olika epoker leder till minnen till förflutna tider. Du kan också lämna din memoar på en avliden mellanöl vars steger och sociala effekterna utsätts av utställningen.

Informationsservice:

Hotell- och restaurangmuseets informationsservice betjänar alla som söker efter information om finska mat- och dryckkultur, hotell- och restauranghistoria eller turismens historia i Finland. Du kan kontakta informationsservicen med e-post.

Öppet: Ti-fre kl. 9-15 efter överenskommelse

Kontaktinformation: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi

 

Karta och trafikförbindelser

Metro: Gräsviken, ca 600 m från metrostationen
Spårvagn: 8, hållplatsen Västrahamnsgatan
Buss: hållplatsen Sundholmen

Tilläggsinformation: Helsingfors stads trafikverk

Parkering: Vid Kabelfabriken finns det avgiftsbelagda parkeringsplatser (2 h). Parkering för en längre tid t.ex. i parkeringshuset vid Gräsvikens affärscentrum.

Invaplatserna: I närheten av ingången till museet.