Tietopalvelu

Ajankohtaista tietopalvelussa

Hotelli- ja ravintolamuseon tietopalvelu on suljettu museossa tapahtuvan remontin ja näyttelyuudistustyön ajaksi. Vastaamme tiedusteluihin, toimitamme aineistotilauksia ja otamme vastaan kokoelmalahjoituksia jälleen 11.10. alkaen. Tervetuloa lokakuussa myös uuteen Makuasioita-näyttelyyn!

Etsitkö ruokalistoja, valokuvia tai esineitä? Tietoja ravintoloista tai hotelleista? Kokoelmiamme on julkaistu verkossa: https://hrm.finna.fi/

Etsitkö eri aiheisia verkkonäyttelyitä tai tehtäväpaketteja? Tutustu verkkoaineistoihimme: https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/nayttelyt/verkkoaineistot/

Lisätietoja myös Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

 

Tiedonhaku ja kuvapalvelu sekä lahjoitusten vastaanotto 11.10.2021 alkaen

Tietopalvelun tutkijat vastaavat asiakaskysymyksiin verkkolomakkeella sekä sähköpostitse. Tietopalvelu on avoinna ajanvarauksella.

Vastaamme veloituksetta pikaisiin faktakysymyksiin ja kokoelmatiedusteluihin. Vastausaika on 3-5 arkipäivää. Laajat kokoelmatiedonhaut sekä selvitystyöt ruoka- ja juomakulttuurin historiasta ja hotelli- ja ravintola-alan vaiheista sopimuksen ja tietopalveluhinnaston mukaan.

Kokoelmiimme kuuluvista esineistä, valokuvista ja arkistodokumenteista voit tilata digitaalisia kuvatiedostoja esim. tutkimuskäyttöön, kuvitukseksi, rekvisiitaksi tai sisustukseen.

Tallennamme kokoelmiin uutta sekä vanhaa ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää aineistoa. Tietopalvelun tutkijat päättävät tapauskohtaisesti kokoelmiin otettavista lahjoituksista. Otamme vastaan vain erikseen sovittuja kokoelmalahjoituksia. Lisätietoja lahjoituksen tekemisestä.

Lisätietoja: tietopalvelu(at)hotellijaravintolamuseo.fi.